Jak przygotować wartościowe domowe jedzenie dla psa?
Zachwalane i reklamowane gotowe karmy dla psów niekoniecznie muszą być rzeczywiście najlepszym wyborem sposobu żywienia pupila. Wielu naszych czworonożnych ulubieńców nie przepada za suchymi karmami i zdecydowanie woli tradycyjne menu. Przygotujmy zatem psiakowi to, co lubi najbardziej i co – przede wszystkim – będzie w pełni wartościowym jedzeniem.
Krok 1 z 3
Kup porcję mięsa, najlepiej z kością. Może to być kawałek kurczaka, żeberka, chrząstki. Grunt, aby mięsny wsad nie był zbyt tłusty i aby nie było go zbyt dużo Mięso wymocz lub – jeśli jest czyste – tylko je opłucz. Włóż je do garnka, wsyp trochę soli i zalej chłodną wodą. Gotuj na niewielkim ogniu przez ok. 40 minut. Jeśli wywar jest zbyt tłusty, przestudź go i zbierz z jego wierzchu zestalony tłuszcz. Wyjmij mięso w obierz je od kości. Mięso wrzuć z powrotem do wywaru, a kości wyrzuć.
Dodaj komentarz