Jak wybrać najlepsze menu na wesele?

Niesmaczne jedzenie potrafi zepsuć cały bal weselny. Posiłek podczas imprezy jest jej wizytówką, czasami goście długo wspominają specjały podane na czyjejś uroczystości, czasami wręcz przeciwnie. Na co trzeba uważać, wybierając menu na nasze wesele?

1

Najlepiej, aby potrawy nie były za tłuste.


2

Wszystko powinno być w łatwych do konsumpcji, małych kawałkach.


3

Należy zadbać o dania bezmięsne, gdyż na pewno trafią się goście – jarosze.


4

Dobrym wyborem są potrawy tradycyjne, które zawsze się sprawdzają (rosół, ziemniaki, ryż z białym sosem). Eksperymenty kulinarne wprowadzajmy ostrożnie.


5

Jeśli urządzamy wesele w okresie letnim, ograniczmy do minimum użycie jajek.


6

Śledzie nie są dobrym pomysłem, jeśli nasi goście nie stronią od alkoholu. Weselnicy przeważnie źle się po takiej mieszance czują, wbrew tradycji.


7

Zadbajmy o to, aby jedzenia nie było za mało. Głodni goście nie bawią się dobrze.


8

Gdy dysponujemy większym budżetem, możemy wynająć profesjonalną firmę cateringową, która ma duże doświadczenie w organizacji tego typu imprez pod względem menu.


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 03.08.2009

Komentarze

cenne porady

Ostatnio zmieniony: 2013-02-02 15:47:14

Bardzo ciekawa porada.

Ostatnio zmieniony: 2011-01-27 14:08:12