Przepis na filety rybne w zalewie octowej -smaczne i proste w przygotowaniu
Filety rybne w zalewie octowej to wersja ryby w occie dla niecierpliwych. Dlaczego ? Filety nie zawierają ości więc nie trzeba być cierpliwym i ostrożnym w czasie ich spożywania bo nic nie stanie nam w gardle. Dodatkową zaletą jest fakt, że szybko się marynują i tak naprawdę już po nocy "leżakowania" w zalewie nabierają odpowiedniego smaku - ale oczywiście im dłużej tym lepiej.
Krok 6 z 6
Ryby z warzywami zalewamy przygotowaną zalewą /powinna zakrywać rybę/, przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na przynajmniej 10 godz. Tak przygotowana ryba przechowywana w chłodnym miejscu może stać nawet ponad tydzień.
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Wspaniały sposób na podanie ryby.
Dodaj komentarz