Przepis na filety rybne w zalewie octowej -smaczne i proste w przygotowaniu
Filety rybne w zalewie octowej to wersja ryby w occie dla niecierpliwych. Dlaczego ? Filety nie zawierają ości więc nie trzeba być cierpliwym i ostrożnym w czasie ich spożywania bo nic nie stanie nam w gardle. Dodatkową zaletą jest fakt, że szybko się marynują i tak naprawdę już po nocy "leżakowania" w zalewie nabierają odpowiedniego smaku - ale oczywiście im dłużej tym lepiej.
Krok 4 z 6
Na patelnię wlewamy olej i wsypujemy szczyptę soli /ogranicza pryskanie tłuszczu/. Filety rybne osuszamy papierowym ręcznikiem, obtaczamy w mące z przyprawami, następnie zanurzamy w jajku a na koniec w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany tłuszcz na patelni. Obsmażamy na rumiano z obu stron.
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Wspaniały sposób na podanie ryby.
Dodaj komentarz