Przepis na filety rybne w zalewie octowej -smaczne i proste w przygotowaniu
Filety rybne w zalewie octowej to wersja ryby w occie dla niecierpliwych. Dlaczego ? Filety nie zawierają ości więc nie trzeba być cierpliwym i ostrożnym w czasie ich spożywania bo nic nie stanie nam w gardle. Dodatkową zaletą jest fakt, że szybko się marynują i tak naprawdę już po nocy "leżakowania" w zalewie nabierają odpowiedniego smaku - ale oczywiście im dłużej tym lepiej.
Krok 3 z 6
Przygotowujemy panierki: na jeden talerz wbijamy jajka i rozkłócamy widelcem. Na drugi talerz wsypujemy mąkę, dodajemy sól i pieprz cytrynowy, mieszamy. Na trzeci talerz wsypujemy bułkę tartą, dodajemy mieloną paprykę i mieszamy.
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Wspaniały sposób na podanie ryby.
Dodaj komentarz