Przepis na filety rybne w zalewie octowej -smaczne i proste w przygotowaniu
Filety rybne w zalewie octowej to wersja ryby w occie dla niecierpliwych. Dlaczego ? Filety nie zawierają ości więc nie trzeba być cierpliwym i ostrożnym w czasie ich spożywania bo nic nie stanie nam w gardle. Dodatkową zaletą jest fakt, że szybko się marynują i tak naprawdę już po nocy "leżakowania" w zalewie nabierają odpowiedniego smaku - ale oczywiście im dłużej tym lepiej.
Krok 1 z 6
Składniki:
- •filety rybne - 1,5 kg
- •jajka - 3 szt
- •bułka tarta - 1 szklanka
- •mąka - 0,75 szklanki
- •sól - 1 łyżka
- •pieprz cytrynowy - 1 łyżeczka kopiasta
- •papryka mielona - 1 łyżka kopiasta
- •cebula - 2 szt
- •papryka czerwona - 1 szt
- •olej do smażenia
Zalewa:
- •ocet - 1 szklanka
- •woda - 4 szklanki
- •cukier - 2 łyżki
- •sól - 2 łyżki
- •ziele angielskie - 5 ziaren
- •liść laurowy - 2 szt
- •pieprz - 0,5 łyżeczki
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Wspaniały sposób na podanie ryby.
Dodaj komentarz