Przepis na filety rybne w zalewie octowej -smaczne i proste w przygotowaniu

Filety rybne w zalewie octowej to wersja ryby w occie dla niecierpliwych. Dlaczego ? Filety nie zawierają ości więc nie trzeba być cierpliwym i ostrożnym w czasie ich spożywania bo nic nie stanie nam w gardle. Dodatkową zaletą jest fakt, że szybko się marynują i tak naprawdę już po nocy "leżakowania" w zalewie nabierają odpowiedniego smaku - ale oczywiście im dłużej tym lepiej.

Krok 1 z 6

Składniki:
- filety rybne - 1,5 kg
- jajka - 3 szt
- bułka...

Składniki:

  • filety rybne - 1,5 kg
  • jajka - 3 szt
  • bułka tarta - 1 szklanka
  • mąka - 0,75 szklanki
  • sól - 1 łyżka
  • pieprz cytrynowy - 1 łyżeczka kopiasta
  • papryka mielona - 1 łyżka kopiasta
  • cebula - 2 szt
  • papryka czerwona - 1 szt
  • olej do smażenia

Zalewa:

  • ocet - 1 szklanka
  • woda - 4 szklanki
  • cukier - 2 łyżki
  • sól - 2 łyżki
  • ziele angielskie - 5 ziaren
  • liść laurowy - 2 szt
  • pieprz - 0,5 łyżeczki

Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 06.01.2017

Komentarze

Wspaniały sposób na podanie ryby.