Przepis na sycącą pastę z jajek z siekanym koperkiem

Pasta z jajek jest przepysznym dodatkiem do kanapek, ale doskonały smak to nie jedyna jej zaleta. Do jej przygotowania potrzeba niewiele składników a jej zrobienie zajmuje zaledwie kilkanaście minut.

  • 3 jajka
  • kilka gałązek świeżego koperku
  • 1 łyżka masła
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
1

Przygotowanie składników

Przygotowanie składników

Jajka ugotować na twardo, lekko ostudzić i obrać. Ważne, by w trakcie przygotowywania pasty były jeszcze ciepłe, aby dodane do masy masło miało szansę się rozpuścić.


2

Siekanie jajek

Siekanie jajek

Jajka należy drobno pokroić. Można także użyć do ich rozdrobnienia specjalnej metalowej kratki.


3

Łączenie składników

Łączenie składników

Gdy jajka są jeszcze ciepłe, dodać do nich masło i wymieszać. Dzięki temu konsystencja będzie bardziej kremowa. Następnie dodać posiekany koper, majonez oraz sól (niewiele, ponieważ majonez jest dość słony) i pieprz. Dokładnie wymieszać.


4

Pasta idealna do kanapek

Pasta idealna do kanapek

Pasta najlepiej smakuje jako dodatek do ciemnego razowego pieczywa.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 04.11.2013

Komentarze

mniam mniam