Przepis na sycącą pastę z jajek z siekanym koperkiem
Pasta z jajek jest przepysznym dodatkiem do kanapek, ale doskonały smak to nie jedyna jej zaleta. Do jej przygotowania potrzeba niewiele składników a jej zrobienie zajmuje zaledwie kilkanaście minut.
- • 3 jajka
- • kilka gałązek świeżego koperku
- • 1 łyżka masła
- • 2-3 łyżki majonezu
- • sól, pieprz
Przygotowanie składników
Jajka ugotować na twardo, lekko ostudzić i obrać. Ważne, by w trakcie przygotowywania pasty były jeszcze ciepłe, aby dodane do masy masło miało szansę się rozpuścić.
Siekanie jajek
Jajka należy drobno pokroić. Można także użyć do ich rozdrobnienia specjalnej metalowej kratki.
Łączenie składników
Gdy jajka są jeszcze ciepłe, dodać do nich masło i wymieszać. Dzięki temu konsystencja będzie bardziej kremowa. Następnie dodać posiekany koper, majonez oraz sól (niewiele, ponieważ majonez jest dość słony) i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Pasta idealna do kanapek
Pasta najlepiej smakuje jako dodatek do ciemnego razowego pieczywa.
Dodaj komentarz