Przepis na smaczną zupę gulaszową
Na jesienne i zimowe chłodne dni nie ma nic lepszego niż rozgrzewająca zupa. W tej roli najlepiej sprawdza się zupa gulaszowa. Potrawa ta rozgrzeje nas, zaspokoi nasz głód i rozbudzi naszą fantazję kulinarną. Do zupy gulaszowej możemy bowiem dodać prawie wszystko: począwszy od różnorakiego mięsa, po przez wszelakie warzywa skończywszy na dowolnych przyprawach. Oto moja propozycja smacznej, pożywnej i prostej w przygotowaniu zupy gulaszowej.
Krok 1 z 7

Składniki:
- •łopatka - 25 dag
- •karkówka - 25 dag
- •pieczarki - 15 dag
- •papryka czerwona - 1 strąk
- •papryka żółta - 1 strąk
- •ziemniaki - 4 szt
- •cukinia mała - 1 szt
- •pomidory duże - 2 szt
- •cebula czerwona duża - 1 szt
- •czosnek - 3 ząbki
- •bulion - 4 szklanki
- •koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
- •sól
- •pieprz
- •mielona papryka słodka i ostra
- •tłuszcz do smażenia
Dodaj komentarz