Przepis na proste ciasto czekoladowe

Cynamonowiec z kakao. Dla wszystkich, którzy lubią domowe ciasta, ale nie przepadają za godzinami ubijania i ucierania. Smaczne, szybkie w przygotowaniu i zawsze się udaje. Podaną wersję można wzbogacić cukrem pudrem lub polewą czekoladową.

  • 2 szklanki mąki, 4 jajka, szklanka oleju, 1/2 szklanki wody mineralnej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczka cynamonu, łyżka łuskanych i rozdrobnionych orzechów, łyżka rodzynek, łyżka kakao, cukier waniliowy, kilka goździków, 3/4 szklanki cukru.
1

Wyrabianie(można łyżką)

Wyrabianie(można łyżką) Autor: Agata Rak

Do większej miski wsypać cukier, dodać cukier waniliowy i jajka i wymieszać. Dodać olej, wodę mąkę i proszek i mieszać, aż powstanie gładka masa (około 2 minut). Dodać cynamon, orzechy, rodzynki, goździki i wymieszać.


2

Pieczenie

Pieczenie Autor:Agata Rak

Tortownicę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Wylać ciasto i piec około 50 minut w 200 stopniach. Sprawdzić patyczkiem.


3

Gotowe!

Gotowe! Autor:Agata Rak

Ciasto jest gotowe. Osoby na diecie odchudzającej mogą dodać mniej oleju i cukru.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 11.02.2014

Komentarze

Proste, szybkie i na pewno smakowite! Wypróbuję... Pozdrawiam :)