Przepis na paprykę nadziewaną
Papryki nadziewane, to prosty przepis, choć zajmuje trochę czasu. Podobny jest do przepisu o gołąbkach tylko używamy papryk, zamiast liści kapusty. Cały sekret leży w dobrze doprawionym farszu. To danie czasochłonne, ale opłaca się zrobić więcej sztuk, by móc papryki zamrozić na inną okazję. Oto przepis.
Krok 7 z 12

Tak przygotowane papryki zawijamy w folię aluminiową, każdą osobno i wstawiamy do piekarnika na 180°C na 40 – 60 minut (oczywiście, co jakiś czas sprawdzamy), wszystko zalewamy wodą, bo papryki będą się dusić w prodiżu. W tym czasie ryż dojdzie do miękkości i papryki też zrobią się miękkie. Dla wzmocnienia smaku możemy zrobić jeszcze sos na bazie koncentratu pomidorowego. Papryki nie są takie suche w środku z ryżem.
Dodaj komentarz