Przepis na paprykę nadziewaną
Papryki nadziewane, to prosty przepis, choć zajmuje trochę czasu. Podobny jest do przepisu o gołąbkach tylko używamy papryk, zamiast liści kapusty. Cały sekret leży w dobrze doprawionym farszu. To danie czasochłonne, ale opłaca się zrobić więcej sztuk, by móc papryki zamrozić na inną okazję. Oto przepis.
Krok 12 z 12

1 kg papryki czerwona, zielona, żółta(ja mam 14 sztuk żółtych) 2 szklanki ryżu lub mniej Przyprawy sól, pieprz mielony, ziołowy, papryka w proszku słodka lub ostra 2 jajka (tylko żółtka) Czosnek (ja dodałam 10 ząbków) 2 średnie cebule Olej rzepakowy lub inny 1 puszka kukurydzy 1kg mięsa mielonego (ja użyłam zmielonego mięsa z łopatki)
Dodaj komentarz