Przepis na białą fasolę z kiełbasą i pomidorami
Jeśli jesteś na diecie i lubisz się najeść, to podaję przepis na błyskawiczne i pyszne danie z białej fasolki z pomidorami i kiełbasą. Obiad jest dozwolony także przy diecie Montignaca. Warto dodatkowo nadmienić, iż jest to przepis dietetyczny.
- • puszka białej fasoli
- • puszka krojonych pomidorów
- • 1 laska kiełbasy
- • 3 cebule
- • wegeta
- • tłuszcz kokosowy/oliwa z oliwek/smalec
Kiełbasa i cebula
Na początku smażymy kiełbasę i cebulę pokrojoną wcześniej na małą kostkę.
Smażymy to na odrobinie tłuszczu, gdyż większość tłuszczu wytworzy też kiełbasa.
Podane są trzy tłuszcze dietetyczne do wyboru.
Pomidory i fasola
Następnym krokiem jest dodanie na patelnie puszkę fasoli i pomidorów.
Całość doprawiamy wegetą, bądź tymi przyprawami, które lubisz.
Wszystko mieszamy, całość smaży się około 5/7 minut.
Gotowe!
Gotowe! Danie może być dla 2 osób, ale jeśli nie chcesz się dzielić możesz zjeść całość i przez resztę dnia będziesz najedzona!
Wszystkie składniki mają niski indeks glikemiczny, fasola ma średni, ale jedno takie danie w ciągu dnia możesz spokojnie zjeść :) Smacznego!
Dodaj komentarz