Prosty przepis na jajeczną pastę śniadaniową z makreli

Wędzone ryby, choć tłuste, są bogate w wartościowe kwasy Omega-3 i Omega-6, wspomagające pracę mózgu oraz selen, który doskonale wzmacnia odporność. Z wędzonej makreli można przygotować prostą i smaczną pastę śniadaniową.

  • 1/2 wędzonej makreli
  • 1 niewielka czerwona cebula
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • natka pietruszki
  • łyżka masła
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
1

Przygotowanie ryby

Przygotowanie ryby Wędzona makrela po rozdrobnieniu.

Makrelę rozdrobnić, usuwając wszystkie ości.


2

Krojenie cebuli

Krojenie cebuli Czerwona cebula dodaje paście świeżości i chrupkości.

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.


3

Szatkowanie jajek

Szatkowanie jajek do pasty należy użyć wyłącznie listki natki. Łodyżki mogą być twarde.

Ugotowane jajka, jeszcze ciepłe, pokroić w kostkę. Można użyć specjalnej kratki to warzyw. Natkę pietruszki drobno posiekać.


4

Łączenie składników

Łączenie składników Pasta przed wymieszaniem składników.

Wszystkie składniki umieścić w misce i dodać masło, które szybko się rozpuści pod wpływem ciepła z jajek i nada paście bardziej kremowej konsystencji. Dodać majonez, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.


5

Serwowanie

Serwowanie Śniadanie gotowe!

Pastę śniadaniową z makreli można rozsmarować od razu na kanapkach, bądź serwować jako dodatek do śniadania. Jest naprawdę smaczna, a przy tym zdrowa.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 01.12.2013

Komentarze

ciekawe połączenie smakowe