Mięsno-warzywne gołąbki bez zawijania
Tradycyjne gołąbki to mięso mielone z kaszą lub ryżem zawinięte w liście kapusty. Potrawa pyszna ale pracochłonna i wymagająca nieco wprawy by te "kapuściane zawijasy" wyglądały apetycznie i nie rozpadły się. Proponuję wersję łatwiejszą i szybszą w przygotowaniu, wzbogaconą dodatkiem warzyw i urozmaiconą modrą kapustą /zamiast białej/.
Krok 1 z 5
Lista składników:
- •mięso mielone - 80 dag
- •kapusta modra /czerwona - 1 szt mała
- •pieczarki - 20 dag
- •marchew - 1 szt duża
- •pietruszka /korzeń/ - 1 szt
- •cebula - 1 szt
- •jajka - 2 szt
- •ryż - 1 woreczek
- •sól - do smaku
- •pieprz - do smaku
- •papryka słodka - do smaku
- •papryka ostra - do smaku
- •masło - 2 łyżki
- •olej - do smażenia
- •bulion - 200 ml
- •bułka tarta - do panierowania
Dodaj komentarz