Letni obiad, czyli makaron z truskawkami.

Sposobów na letnie obiady jest wiele - niestety polska kuchnia według niektórych osób sprowadza się do kotleta schabowego i kapusty z ziemniakami. A może by przyrządzić coś świeżego i smacznego?

  • Makaron spagetti
  • 300g truskawek
  • 4 łyżki cukru
  • śmietanka 18
  • cynamon
1

Truskawki dokładnie myjemy i szypułkujemy. Następnie kroimy na drobne kawałki i wrzucamy do miski dodając cukier - dokładnie rozgniatamy lub blendujemy.


2

Do zmiażdżonych truskawek dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy.



Po wymieszaniu gotujemy paczkę makaronu spaghetti bez soli !


3

Makaron odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Wykładamy porcję na talerz - zalewamy przyrządzonymi truskawkami a na wierzch sypiemy cynamonem.
Możemy pokropić jeszcze odrobiną soku z limonki.



Świetne danie na gorące letnie obiady :)


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 10.06.2014

Komentarze