Jak zrobić znakomitą sałatkę selerową?

Przepis na doskonałą na lato sałatkę selerową. Dodawać do wędlin i białego pieczywa.

  • 1 papryka czerwona
  • 1 słoik selera konserwowego (ok. 20 dag)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 średnie ogórki kiszone
  • 4 ugotowane jajka na twardo
  • sól
  • pieprz
1

Paprykę czerwoną pokroić w kostkę.


2

Jajka oraz ogórki pokroić w drobną kostkę.


3

Seler konserwowy i kukurydzę osączyć z zalewy.


4

Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku oraz wymieszać. Smacznego!


5

Uwagi i spostrzeżenia

- z tej ilości składników otrzymujemy 5 dużych porcji


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 28.07.2009

Komentarze