Jak zrobić tradycyjne kotlety schabowe?
Kotlety schabowe najlepiej smakują po fizycznym wysiłku. Moja porada przedstawia, jak je zrobić w tradycyjny sposób. Serdecznie zapraszam!
Przygotuj: 3 kawałki schabu wieprzowego, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, przyprawy, olej do smażenia.
Roztłucz kotlety specjalnym narzędziem ( siekierką z ubijakiem) i posyp przyprawami z obu stron.
Wbij jajko do osobnego naczynia - roztrzep widelcem. Następnie rozgrzej olej na patelni. W tym czasie obtaczaj kawałki mięsa w roztrzepanym jajku i potem obtaczaj w bułce tartej.
Gotowe mięso włóż na rozgrzany olej i smaż na rumiany kolorek. Smaż najpierw z jednej strony, a potem przewróć na drugą. Gotowe - możesz teraz dowolnie komponować do nich dodatki.
Uwagi i spostrzeżenia
- •Smacznego!
• Przeczytaj teraz:
Galeria
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-04-11 16:50:34
Ostatnio zmieniony: 2013-03-17 13:35:12
Dodaj komentarz