Jak zrobić szybko dobry lukier z witaminką C?
Jeśli mas ochotę ozdobić ciastka lub pączki lukrem, który nie jest za słodki, nie spływa z ciast tylko ładnie się rozprowadza i zastyga. Nie musisz tracić dużo pieniędzy, zobacz, jakie to proste.
- • - Cukier puder, (jeśli nie masz, możesz zmielić w młynku)
- • - świeża cytryna
- • -miska i łyżeczka
- • - dwie łyżeczki wody, ( jeśli nie chcesz by był kwaśny)
1
fot. Anna Berniak
Wsypujemy cukier puder do miseczki, wyciskamy pół cytryny (albo mniejszą ilość, sok z cytryny zastępujemy wodą).
2
fot. Anna Berniak
Mieszamy aż powstanie gęsta masa, jeśli jest za płynny, dosypujemy więcej cukru pudru.
3
fot. Anna Berniak
I gotowe, teraz możemy dekorować, co tylko mamy ochotę! Jeśli chcesz by był kolorowy, możesz dodać barwnika, ale pamiętaj żeby proporcje były zachowane, czym gęstszy tym lepszy!
Smacznego!
• Przeczytaj teraz:
Galeria
fot. Anna Berniak
fot. Anna Berniak
fot. Anna Berniak
fot. Anna Berniak
Dodaj komentarz