Jak zrobić szybką, idealną polewę czekoladową?
Wbrew pozorom zrobienie idealnie gładkiej, lśniącej i smacznej polewy nie jest takim prostym zadaniem. Jest jednak szybki i łatwy sposób, aby polewa na nasze ciasto była wyśmienita.
- • 200gram margaryny dobrej jakości
- • 3 łyżki kakao,
- • 3 łyżki cukru
- • 1 żółtko, rondelek
1
Przygotuj niezbędne produkty:
- 200gram margaryny dobrej jakości,
- 3 łyżki kakao,
- 3 łyżki cukru,
- 1 żółtko.
2
W rondelku rozpuść margarynę, gdy będzie gorąca dodaj powoli kakao i cukier. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
3
Gdy wystygnie dodaj żółtko i wymieszaj.
4
Polewa gotowa, aby polać nią ciasto.
5
Uwagi i spostrzeżenia
- •Przed dodaniem żółtka polewę należy wystudzić, w przeciwnym razie żółtko się zetnie.
Dodaj komentarz