Jak zrobić szybką, idealną polewę czekoladową?

Wbrew pozorom zrobienie idealnie gładkiej, lśniącej i smacznej polewy nie jest takim prostym zadaniem. Jest jednak szybki i łatwy sposób, aby polewa na nasze ciasto była wyśmienita.

  • 200gram margaryny dobrej jakości
  • 3 łyżki kakao,
  • 3 łyżki cukru
  • 1 żółtko, rondelek
1

Przygotuj niezbędne produkty:
- 200gram margaryny dobrej jakości,
- 3 łyżki kakao,
- 3 łyżki cukru,
- 1 żółtko.


2

W rondelku rozpuść margarynę, gdy będzie gorąca dodaj powoli kakao i cukier. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.


3

Gdy wystygnie dodaj żółtko i wymieszaj.


4

Polewa gotowa, aby polać nią ciasto.


5

Uwagi i spostrzeżenia

  • Przed dodaniem żółtka polewę należy wystudzić, w przeciwnym razie żółtko się zetnie.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 19.01.2013

Komentarze