Jak zrobić surówkę z kapusty?
Świetna surówka do obiadu, znakomita również do grilla - surówki i sałatki, przepisy kulinarne...
- • * średnia główka czerwonej kapusty * 4 mandarynki * 10 dag migdałów * 4 łyżki oleju słonecznikowego * sok z pomarańczy * imbir * sól * cukier
1
SKŁADNIKI surówki
2
- •średnia główka czerwonej kapusty
* 4 mandarynki
* 10 dag migdałów
* 4 łyżki oleju słonecznikowego
* sok z pomarańczy
* imbir
* sól
* cukier
3
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA surówki
4
Kapustę trzeba opłukać, cienko poszatkować i usunąć jednocześnie głąb i grube nerwy rośliny.
5
Mandarynki powinniśmy obrać i podzielić na cząsteczki.
6
Migdały trzeba sparzyć, dalej: zdjąć skórkę, następnie pokroić w słupki.
7
W salaterce należy skropić kapustę sokiem z pomarańczy i olejem, dalej wymieszać z mandarynkami i migdałami. Na samym końcu doprawiamy do smaku solą, cukrem oraz imbirem.
8
Uwagi i spostrzeżenia
- •
- •surówka do obiadu dla 6-8 osób * Przygotowanie surówki: około 15 minut * Kalorie: około 180-200 na porcję
Dodaj komentarz