Jak zrobić surówkę z kapusty?

Świetna surówka do obiadu, znakomita również do grilla - surówki i sałatki, przepisy kulinarne...

  • * średnia główka czerwonej kapusty * 4 mandarynki * 10 dag migdałów * 4 łyżki oleju słonecznikowego * sok z pomarańczy * imbir * sól * cukier
1

SKŁADNIKI surówki


2
  • średnia główka czerwonej kapusty
    * 4 mandarynki
    * 10 dag migdałów
    * 4 łyżki oleju słonecznikowego
    * sok z pomarańczy
    * imbir
    * sól
    * cukier


3

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA surówki


4

Kapustę trzeba opłukać, cienko poszatkować i usunąć jednocześnie głąb i grube nerwy rośliny.


5

Mandarynki powinniśmy obrać i podzielić na cząsteczki.


6

Migdały trzeba sparzyć, dalej: zdjąć skórkę, następnie pokroić w słupki.


7

W salaterce należy skropić kapustę sokiem z pomarańczy i olejem, dalej wymieszać z mandarynkami i migdałami. Na samym końcu doprawiamy do smaku solą, cukrem oraz imbirem.


8

Uwagi i spostrzeżenia

    • surówka do obiadu dla 6-8 osób * Przygotowanie surówki: około 15 minut * Kalorie: około 180-200 na porcję



Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 10.04.2011

Komentarze