Jak zrobić sos czosnkowy?
Pyszny sos, idealny do mięs, do pizzy, na kanapkę.
- • 1 słoik majonezu bądź duży jogurt naturany, 1 główka czosnku, pieprz - wedle uznania
1
Do miseczki przekładamy majonez bądź jogurt naturalny (wedle uznania).
2
Obieramy czosnek i dodajemy go przeciśniętego przez praskę do majonezu (bądź jogurtu).
3
Przyprawiamy pieprzem i gotowe :)
4
Uwagi i spostrzeżenia
- •Zamiast majonezu czy jogurtu można ten sos przygotować ze śmietany 18%
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
sam jogurt lepszy, ponieważ mniej tuczy ;) a majonez to wiadomo.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-16 11:40:00
jogurt naturalny razem z majonezem w proporcjach pół na pół i będzie smakować jak z DaGrasso :)
Ostatnio zmieniony: 2011-03-16 11:11:53
całkiem niezły przepis :)
Ostatnio zmieniony: 2011-03-12 11:15:37
Porada średnia, brak proporcji, czy jakiejkolwiek gramatury, także prosiłbym o dodanie treści mertytorycznej.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-02 19:54:45
Dodaj komentarz