Jak zrobić sos czosnkowy?

Pyszny sos, idealny do mięs, do pizzy, na kanapkę.

  • 1 słoik majonezu bądź duży jogurt naturany, 1 główka czosnku, pieprz - wedle uznania
1

Do miseczki przekładamy majonez bądź jogurt naturalny (wedle uznania).


2

Obieramy czosnek i dodajemy go przeciśniętego przez praskę do majonezu (bądź jogurtu).


3

Przyprawiamy pieprzem i gotowe :)


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Zamiast majonezu czy jogurtu można ten sos przygotować ze śmietany 18%


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 26.02.2011

Komentarze

sam jogurt lepszy, ponieważ mniej tuczy ;) a majonez to wiadomo.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-16 11:40:00

jogurt naturalny razem z majonezem w proporcjach pół na pół i będzie smakować jak z DaGrasso :)

Ostatnio zmieniony: 2011-03-16 11:11:53

całkiem niezły przepis :)

Ostatnio zmieniony: 2011-03-12 11:15:37

Porada średnia, brak proporcji, czy jakiejkolwiek gramatury, także prosiłbym o dodanie treści mertytorycznej.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-02 19:54:45