Jak zrobić smaczny budyń bananowy?
Jeśli twoje dziecko jest niejadkiem, alergikiem wypróbuj mojego sposobu na lekki i aksamitny budyń bananowy. (Tradycyjny budyń robiony w domu na bazie mąki ziemniaczanej nie pachnie zbyt rewelacyjnie).
- • 200ml wody, 2 łyżki mąki ryżowej, banan.
1
Zagotuj 150 ml wody w garnuszku.
2
W 50 ml wody wymieszaj 2 łyżki mąki ryżowej.
3
Sparz banana i obierz ze skóry, pokrój w kosteczkę. Pokrojony banan wrzuć do wrzątku.
4

Gotuj budyń na małym ogniu aż zgęstnieje. Banany powinny się prawie rozgotować.
5
Uwagi i spostrzeżenia
- •Smakuje dobrze na ciepło i zimno.
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
super
Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 10:58:27
Trzeba będzie przetestować!
Ostatnio zmieniony: 2011-09-19 22:33:13
Dodaj komentarz