Jak zrobić smaczny budyń bananowy?

Jeśli twoje dziecko jest niejadkiem, alergikiem wypróbuj mojego sposobu na lekki i aksamitny budyń bananowy. (Tradycyjny budyń robiony w domu na bazie mąki ziemniaczanej nie pachnie zbyt rewelacyjnie).

  • 200ml wody, 2 łyżki mąki ryżowej, banan.
1

Zagotuj 150 ml wody w garnuszku.


2

W 50 ml wody wymieszaj 2 łyżki mąki ryżowej.


3

Sparz banana i obierz ze skóry, pokrój w kosteczkę. Pokrojony banan wrzuć do wrzątku.


4
Budyń bananowy Budyń bananowy

Gotuj budyń na małym ogniu aż zgęstnieje. Banany powinny się prawie rozgotować.


5

Uwagi i spostrzeżenia

  • Smakuje dobrze na ciepło i zimno.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 13.02.2011

Komentarze

super

Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 10:58:27

Trzeba będzie przetestować!

Ostatnio zmieniony: 2011-09-19 22:33:13