Jak zrobić skrzydełka w zalewie octowej?
Skrzydełka z kurczaka w zalewie octowej to smaczna przekąska. Mogą stać w lodówce nawet tydzień czasu.
- • 2 kg skrzydełek, vegeta, jajka, bułka tarta, olej
- • ZALEWA: 6 szklanek wody, 1 szklanka octu, 5 łyżek ketchupu, 3 łyżki soli, 5 łyżek cukru, 2 cebule, liść laurowy, ziele angielskie
1
Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa
Z umytych skrzydełek odciąć lotki (ich nie używamy), przekroić na pół i ugotować w rosołku lub w Vegecie.
2
Ostudzić i panierować w jajku i bułce tartej.
3
Obsmażyć na oleju i przełożyć do wysokiego naczynia.
4
Zagotować zalewę wraz z cebulą pokrojoną w półplasterki.
5
Skrzydełka zalać gorącym wywarem.
6
Pozostawić na około 24 godziny i gotowe.
• Przeczytaj teraz:
Galeria
Komentarze
Ciekawe, jadłam rybę panierowaną w marynacie ale myślę, że mięsko z kurczaka będzie jeszcze lepsze. Trzeba spróbować :)
Ostatnio zmieniony: 2013-04-28 16:33:57
Lubię takie przekąski. Ale nie jest możliwe by stały u mnie w lodówce dzień, o tygodniu nie wspomnę.
Ostatnio zmieniony: 2013-04-17 13:14:20
ciekawe
Ostatnio zmieniony: 2013-04-11 20:27:19
Nigdy z taką marynatą się nie spotkałam:)nie odważyłabym się jej zrobić:)ocet do marynaty nie dla mnie:)
Ostatnio zmieniony: 2013-02-19 14:38:03
skorzystam..
Ostatnio zmieniony: 2013-02-13 16:56:46
super przepis
Ostatnio zmieniony: 2013-02-13 15:47:24
Bardziej powiedziałabym, że na pikantnie wychodzą ;)
Ostatnio zmieniony: 2013-02-13 11:39:54
Pyszne muszą być, ale nie są kwaśne?
Ostatnio zmieniony: 2013-02-13 08:42:14
Dodaj komentarz