Jak zrobić schab w galarecie ?
To danie po raz pierwszy zagościło w tym roku na moim świątecznym stole i od razu znikło. Zatem polecam serdecznie!
- • 1,5 kg schabu, przyprawy, groszek konserwowy, marchewka, 2 łyżki żelatyny, pół litra wody,natka pietruszki, kostka rosołowa
1

Schab natrzyj przyprawami i zostaw w lodówce na noc. Następnego dnia zawiń w folię i piecz w piekarniku 1,5 godziny( temp. 180 stopni). Po tym czasie wyjmij z piekarnika i rozwiń. Poczekaj, aż upieczone mięso ostygnie.
2

Jak schab wystygnie - pokrój go i poukładaj na półmisku. Ozdób groszkiem konserwowym i marchewką ( dałam gotowe ze słoiczka).
3

Teraz przygotuj galaretkę: zagotuj wodę z kostką rosołową i dodaj rozpuszczoną żelatynę, przyprawy,natkę pietruszki. Wymieszaj dokładnie i jak trochę przestygnie wlej na półmisek ze schabem. Odstaw w zimne miejsce do stężenia.
4
Uwagi i spostrzeżenia
- •Smacznego!
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
pyszne
Ostatnio zmieniony: 2013-04-11 10:50:06
Dodaj komentarz