Jak zrobić schab w galarecie ?

To danie po raz pierwszy zagościło w tym roku na moim świątecznym stole i od razu znikło. Zatem polecam serdecznie!

  • 1,5 kg schabu, przyprawy, groszek konserwowy, marchewka, 2 łyżki żelatyny, pół litra wody,natka pietruszki, kostka rosołowa
1
upieczony schabik upieczony schabik

Schab natrzyj przyprawami i zostaw w lodówce na noc. Następnego dnia zawiń w folię i piecz w piekarniku 1,5 godziny( temp. 180 stopni). Po tym czasie wyjmij z piekarnika i rozwiń. Poczekaj, aż upieczone mięso ostygnie.


2
schab z marchewką i groszkiem schab z marchewką i groszkiem

Jak schab wystygnie - pokrój go i poukładaj na półmisku. Ozdób groszkiem konserwowym i marchewką ( dałam gotowe ze słoiczka).


3
schab w galarecie schab w galarecie

Teraz przygotuj galaretkę: zagotuj wodę z kostką rosołową i dodaj rozpuszczoną żelatynę, przyprawy,natkę pietruszki. Wymieszaj dokładnie i jak trochę przestygnie wlej na półmisek ze schabem. Odstaw w zimne miejsce do stężenia.


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Smacznego!


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 02.04.2013

Komentarze

pyszne

Ostatnio zmieniony: 2013-04-11 10:50:06