Jak zrobić sałatkę z zupką chińską?

Jeżeli nie jesteś mistrzem kuchni a chciałbyś zrobić dobra sałatkę to właśnie porada dla Ciebie.

  • kapusta pekińska
  • 2 duże cebule (sałatkowe, te czerwone)
  • puszka kukurydzy
  • 3 duże ogórki kiszone
  • podwójna pierś z kurczaka
  • zupka chińska (najlepiej pikantna, ostra, jakiś rosół)
  • przyprawy:-majonez - śmietana - ketchup - pieprz - olej - sól - przyprawa gyros
1

Na początku kroimy cebulę w kostkę, troszkę solimy, pomieszać i odstawić na co najmniej godzinę (wtedy wyjdzie z niej ta gorycz). Ja używam tej czerwonej cebulki jest smaczniejsza.


2

Skroić kapustę pekińską w „paski”, wcześniej wykrawając białe środki (głąb) .


3

Pokroić ogórki kiszone w kosteczkę.


4

Następnie dobieramy się do piersi z kurczaka. Kroimy go w drobniutką kosteczkę, troszkę doprawiamy (posolić i popieprzyć) i podsmażyć na oleju, pod koniec posypać przyprawą gros i jeszcze chwilkę podsmażyć i odstawić do wystygnięcia.


5

Zrobić zupkę chińską , tylko zalać niedużą ilością wody, żeby nie zrobiła się paćka, tylko żeby makaron napęczniał. Resztę wody odlać.


6

Doprawić solą i pieprzem.
Dodać 1/3 majonezu, 1/3 ketchupu, 1/3 śmietany - takie proporcje mniej więcej po równo i wymieszać.


7

Uwagi i spostrzeżenia

-


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 18.02.2011

Komentarze

http://www.zaradni.pl/porada/4589,jak_zrobic_salatke_z_zupek_chinskich_i_kapusty_pekinskiej
...

Ostatnio zmieniony: 2011-02-18 23:37:04