Jak zrobić sałatkę z zupek chińskich i kapusty pekińskiej?
Jest do dość rzadko spotykana sałatka. Jednak jej smak jest nieziemski :) oryginalny przepis może wyglądać nieco inaczej, jednak ja zmodyfikowałem go po swojemu :)
Składniki:
- główka kapusty pekińskiej
- dwie zupki chińskie (ja używam Knorra pikantny boczek)
- puszka kukurydzy
- papryka (jedna świeża, lub średniej wielkości słoik konserwowej)
- majonez
Na początku poszatkujmy dość drobno kapustę i wrzućmy ją do jakiejś miski.
Następnie pokruszmy (najlepiej jeszcze w opakowaniu) makaron z zupek chińskich i wysypmy go na kapustę. To wszystko posypmy przyprawami z zupki. Pamiętajmy jednak, jeśli do zupki dołączona jest torebka tłuszczu, to nie dodawajmy jej. Wystarczą same sypkie przyprawy.
Następnie paprykę kroimy w cienkie i krótkie paski i także dodajemy do miski ze składnikami.
Pozostało nam już tylko dodać puszkę kukurydzy.
Teraz dodajemy do tego wszystkiego odpowiednią - wg uznania - ilość majonezu. Następnie musimy wszystko bardzo dokładnie wymieszać.
Przygotowaną sałatkę odstawiamy na kilka godzin. Dzięki temu makaron zmięknie i sałatka będzie jeszcze smaczniejsza.
Smacznego :)
Uwagi i spostrzeżenia
- •Opcjonalnie możemy dodać ogórek, pomidor, jajko, groszek i wiele innych składników :)
• Przeczytaj teraz:
Galeria
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-02-20 12:13:12
Ostatnio zmieniony: 2012-11-24 16:36:56
Ostatnio zmieniony: 2012-08-24 13:18:27
Ostatnio zmieniony: 2011-03-21 16:48:29
Ostatnio zmieniony: 2011-03-18 18:49:40
Ostatnio zmieniony: 2011-03-11 22:26:25
Ostatnio zmieniony: 2011-02-22 12:19:27
Ostatnio zmieniony: 2011-01-28 11:59:11
Ostatnio zmieniony: 2011-01-28 09:14:46
Dodaj komentarz