Jak zrobić roladę szpinakową z łososiem?
Rolada szpinakowa to pyszny i estetyczny kąsek. Jej obecność na stole wzbudza zainteresowanie gości. Śmiało można podać ją jako przystawkę na przyjęciu.
- • 1 op. mrożonego szpinaku
- • łyżeczka masła
- • 4 jajka
- • 2 puszyste twarożki śmietankowe lub chrzanowe
- • 20 dag łososia w plastrach
- • sól
- • pieprz
- • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1
Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa
Podsmażamy szpinak na maśle doprawiając do smaku solą pieprzem i czosnkiem. Z białek ubijamy sztywną pianę, a odparowaną i ostudzoną masę szpinakową miksujemy z żółtkami. Pianę łączymy z masą szpinakową delikatnie mieszając. Pieczemy na niedużej blasze (23x38) wyłożonej papierem w temperaturze 190 stopni przez 15 min.
2
Ostudzone ciasto szpinakowe smarujemy twarożkiem.
3
Układamy plastry łososia na całej powierzchni.
4
Zwijamy roladę i ciasno zawijamy w folię spożywczą.
5
rolada szpinakowa
Wstawiamy roladę na kilka godzin do lodówki i gotowe.
• Przeczytaj teraz:
Galeria
Komentarze
super przepis
Wygląda bardzo atrakcyjnie :)
Ostatnio zmieniony: 2013-06-24 16:17:24
Pyszne:)
Ostatnio zmieniony: 2013-06-23 21:50:53
Dodaj komentarz