Jak zrobić pyszny sos żydowski do ryby?

Jeżeli uwielbiasz sosy musisz mieć ten przepis. Sos żydowski przyrządzisz w prosty sposób. Połączysz nim filety rybne. Zaskocz swoich znajomych.

  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 4 marchewki
  • 4 białe cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 6 łyżek wody
  • 6 łyżek octu
  • 75 ml oleju
  • 6 łyżek łagodnego keczupu
  • 1 łyżka cukru
  • do smaku sól i pieprz
  • 1 przecier pomidorowy
1

Ogórki, cebulę i marchewkę pokroić w plastry a paprykę w drobną kostkę.


2

Na oleju podsmażyć cebulę, dodać marchewkę, paprykę i ogórki.Chwilę smażyć. Następnie wlać ocet i wodę.


3

Dusić pod przykryciem do momentu aż warzywa będą mięciutkie.


4

Dodać keczup i przecier. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Sos idealny do ryby. Osobiście polecam dorsza lub pangę. Smacznego!


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 28.12.2010

Komentarze

super

Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 20:28:59