Jak zrobić pyszny sos żydowski do ryby?
Jeżeli uwielbiasz sosy musisz mieć ten przepis. Sos żydowski przyrządzisz w prosty sposób. Połączysz nim filety rybne. Zaskocz swoich znajomych.
- • 1 słoik ogórków konserwowych
- • 4 marchewki
- • 4 białe cebule
- • 2 czerwone papryki
- • 6 łyżek wody
- • 6 łyżek octu
- • 75 ml oleju
- • 6 łyżek łagodnego keczupu
- • 1 łyżka cukru
- • do smaku sól i pieprz
- • 1 przecier pomidorowy
1
Ogórki, cebulę i marchewkę pokroić w plastry a paprykę w drobną kostkę.
2
Na oleju podsmażyć cebulę, dodać marchewkę, paprykę i ogórki.Chwilę smażyć. Następnie wlać ocet i wodę.
3
Dusić pod przykryciem do momentu aż warzywa będą mięciutkie.
4
Dodać keczup i przecier. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Sos idealny do ryby. Osobiście polecam dorsza lub pangę. Smacznego!
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
super
Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 20:28:59
Dodaj komentarz