Jak zrobić pyszny rosół z kury?
Jak to się mówi, pyszny rosół jest na wszystko dobry, dlatego chciałbym się z wami podzielić bardzo dobrym przepisem na rosół.
Przygotować wszystkie składniki i naczynia::
1. Kura 1 kg
2. Włoszczyzna
3. Vegeta
4. Jeden duży garnek
Przygotowania:
1. Kurę należy oczyścić od zewnątrz i od środka ze wszystkich wnętrzności, odciąć całą szyję i poodcinać wałki tłuszczu przy dupce.
2. Włoszczyznę należy dokładnie umyć i poobierać, aby nie pozostawić żadnych resztek.
Gdy to już wszystko zrobimy należy zalać wodę w garnku, poczekać aż woda się zagotuje, zmniejszyć ogień tak aby cały czas się gotowało. Wrzucić kurczaka do środka tak aby cały był zakryty wodą, odczekać mniej więcej godzinkę zanim dodamy włoszczyznę i dosypiemy dużą łyżkę vegety (to już właściwie według smaku, jak komu pasuje). Teraz należy poczekać ok. 2 godzin zanim rosół będzie gotowy.
Życzę smacznego
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
No chyba że chcemy zjeść smaczną sztukę mięsa albo ugotowanego kurczaka i nie zależy nam zbytnio na smaku/esencjonalności wywaru - czyli na finalnym smaku zupy lub tytułowego rosołu.
Ostatnio zmieniony: 2012-11-23 22:43:55
Dodaj komentarz