Jak zrobić pyszny ajerkoniak?
Proponuję zrobienie samemu ajerkoniaku. W sam raz na nadchodzące długie zimowe wieczory :) Niewielkim kosztem i nakładem pracy można zrobić fajny alkohol.
- • 12 żółtek
- • 0,5 l spirytusu
- • 3 szklanki cukru
- • 2 paczki cukru waniliowego
- • 3 puszki mleka w puszce niesłodzonego
1

Utrzyj żółtka, cukier i cukier waniliowy aż do jednolitej masy (najlepiej w malakserze).
2
Następnie mieszając dodawaj mleko skondensowane. Po dodaniu mleka stopniowo dolewaj spirytus ciągle mieszając.
3

Tak wymieszane składniki wstaw na 24 godziny do lodówki.
4
Uwagi i spostrzeżenia
- •Mleka w puszkach nie gotujemy.
- Z całości uzyskujemy ok 2,5 litra.
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Stary, dobry ajerkoniak nie wychodzi z mody :)
Ostatnio zmieniony: 2011-11-11 08:14:09
Dodaj komentarz