Jak zrobić pyszną surówkę z kapusty pekińskiej?
Jest to przepis na smaczną, prostą surówkę którą można przygotować dosłownie w 5 minut. Będziemy potrzebować kapustę pekińską, marchew, zioła prowansalskie i oliwę z oliwek.
- • 1/3 kapusty pekińskiej
- • 1 marchewkę
- • 3-4 g ziół prowansalskich
- • 4 łyżki oliwy z oliwek
1
Marchewkę należy obrać i zetrzeć na tartce z grubymi oczkami.
2
Kapustę pekińską należy pokroić w cienkie paski zaczynając od czubka. Można jeszcze dodatkowo pokroić na drobniejsze kawałki ale nie za drobne.
3
Włożyć marchew i kapustę do naczynia. Dodać zioła prowansalskie a na koniec dolać oliwę z oliwek. Wszystko dobrze wymieszać.
4
Uwagi i spostrzeżenia
- •Ilość kapusty i marchewki można dowolnie dobrać w zależności od tego kto co lubi. Generalnie w surówce powinno być więcej kapusty.
- •Można dodać też więcej ziół gdyż po wymieszaniu nie będzie ich tak bardzo widać a dają one jednak niepowtarzalny smak i aromat.
• Przeczytaj teraz:
Galeria


Dodaj komentarz