Jak zrobić pyszną sałatkę z mozzarellą i sosem curry?
Kolorowa sałatka wielowarzywna z mozzarellą. Pyszna, zdrowa i niskokaloryczna.

Składniki:
- mix sałat (można kupić gotową mieszankę lub samemu zmieszać np. kapustę pekińską, czerwoną, sałatę lodową)
- marchewka
- 2 pomidory
- czerwona cebula
- pęczek rzodkiewki
- kulka mozzarelli
- tarty parmezan
- pęczek koperku
- dwie garście słonecznika
- 2 kromki pieczywa na grzanki
- czosnek
- łyżka masła
- duży kubek jogurtu naturalnego
- curry
- sól
- pieprz
Warzywa myjemy i kroimy na kawałki.
Mozzarelę odsączamy i dzielimy na drobne części.
Słonecznik prażymy przez 2-3 minuty na suchej patelni często mieszając, żeby się nie przypalił.
Następnie pieczywo mocno nacieramy czosnkiem, smarujemy masłem, solimy, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię.
Do jogurtu dodajemy łyżkę cuury, zmiażdżony czosnek (1-2 ząbki) i sól do smaku.
Dokładnie mieszamy i łączymy z warzywami, mozzarellą i słonecznikiem.
Całość posypujemy parmezanem i grzankami.
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-01-28 09:40:45
Ostatnio zmieniony: 2012-10-16 11:50:55
Ostatnio zmieniony: 2012-02-04 14:10:09
Ostatnio zmieniony: 2011-05-20 07:05:28
Ostatnio zmieniony: 2011-05-18 08:29:39
Dodaj komentarz