Jak zrobić pyszną rybę z warzywami?

Ryby są bardzo zdrowe i smaczne. Jeśli masz dosyć zwykłej smażonej polecam ten przepis :)

  • 3 filety z dorsza/pangi
  • ok 200g brokuła, fasolki szparagowej zielonej, marchwki, gruszku, kukurydzy
  • olej do smażenia
  • łyżeczka curry
  • niepełna szklanka wywaru (może być z kostki rosołowej)
  • sól, pieprz
1

Rybę kroimy na dwucentymetrowe paski. Doprawiamy dolą, pieprzem i curry. Podsmażamy na patelni.


2

Na tą samą patelnię wrzucamy warzywa: brokuł, fasolkę szparagową, marchewkę, groszek, kukurydze. Smażymy aż się zarumienią i zalewamy niepełną szklaną bulionu. Smażymy do momentu odparowania wywaru.


3

Do warzyw dodajemy rybę i smażymy jeszcze chwilę razem . Przyprawiamy i smacznego!


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • W oryginalnym przepisie była to panga ja użyłam filetów z dorsza i może dlatego mi się rozwaliły ale nie umniejszyło to smaku potrawie.


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 23.03.2010

Komentarze

fajny przepis

Ostatnio zmieniony: 2013-04-14 15:21:58

Ja przygotowuję nieco inaczej, ale mysle, że to ciekawy przepis:-)