Jak zrobić plombiera?

Kolejny deser sporządzony głównie z lodów, ale nie zabraknie także innych smakołyków w tym deserze.

  • 50 dag. lodów śmietankowych
  • 1 szklanka śmietany kremowej
  • 10-20 dag. owoców kandyzowanych
  • 5-10 dag. bakalii
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 1 opakowanie curu waniliowego
1

Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie wymieszać z lodami. Do folii aluminiowej wkładać kolejno warstwę lodów, warstwę owoców kandyzowanych i znowu warstwę lodów.


2

Wszystko dobrze ubić, wygładzić i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny.


3

Przed podaniem pokroić na porcję, nałożyć do pucharków lub kompotierek, posypać bakaliami. Dodatkiem do tego deseru może być także sos czekoladowy.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 08.03.2012

Komentarze

rewelacja

Ostatnio zmieniony: 2013-03-07 19:08:36