Jak zrobić plombiera?
Kolejny deser sporządzony głównie z lodów, ale nie zabraknie także innych smakołyków w tym deserze.
- • 50 dag. lodów śmietankowych
- • 1 szklanka śmietany kremowej
- • 10-20 dag. owoców kandyzowanych
- • 5-10 dag. bakalii
- • 2 łyżeczki cukru pudru
- • 1 opakowanie curu waniliowego
1
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie wymieszać z lodami. Do folii aluminiowej wkładać kolejno warstwę lodów, warstwę owoców kandyzowanych i znowu warstwę lodów.
2
Wszystko dobrze ubić, wygładzić i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny.
3
Przed podaniem pokroić na porcję, nałożyć do pucharków lub kompotierek, posypać bakaliami. Dodatkiem do tego deseru może być także sos czekoladowy.
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
rewelacja
Ostatnio zmieniony: 2013-03-07 19:08:36
Dodaj komentarz