Jak zrobić pieczeń z karkówki?
Pieczeń z karkówki można podać na ciepło z ziemniakami i surówką do obiadu bądź po ostygnięciu zjeść z chlebem.
- • 2kg karkówki
- • olej
- • sól kuchenna lub peklowa
- • papryka
- • kminek mielony
- • majeranek
- • czosnek granulowany
Karkówkę posmarować olejem, posypać ze wszystkich stron solą, papryką, kminkiem mielonym, majerankiem, czosnkiem granulowanym i przyklepać. Włożyć do naczynia żaroodpornego.
Pozostawić na 3-4 dni w lodówce przewracając raz dziennie na drugą stronę.
Obsmażyć na patelni po to aby zamknęły się pory.
Piec około 2 godziny w temperaturze 250 obracając w międzyczasie karkówkę:
- po 40 min na jedną stronę (pod przykryciem)
- po 20 min na jedną stronę (bez przykrycia)
Pieczeń z karkówki gotowa.
• Przeczytaj teraz:
Galeria
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-04-12 15:38:33
Ostatnio zmieniony: 2013-04-11 20:28:23
Ostatnio zmieniony: 2013-02-22 19:05:12
Ostatnio zmieniony: 2013-02-19 14:45:50
Ostatnio zmieniony: 2013-02-19 11:33:25
Ostatnio zmieniony: 2013-02-16 17:03:30
Ostatnio zmieniony: 2013-02-13 15:52:07
Dodaj komentarz