Jak zrobić pieczeń z karkówki?

Pieczeń z karkówki można podać na ciepło z ziemniakami i surówką do obiadu bądź po ostygnięciu zjeść z chlebem.

  • 2kg karkówki
  • olej
  • sól kuchenna lub peklowa
  • papryka
  • kminek mielony
  • majeranek
  • czosnek granulowany
1
Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa

Karkówkę posmarować olejem, posypać ze wszystkich stron solą, papryką, kminkiem mielonym, majerankiem, czosnkiem granulowanym i przyklepać. Włożyć do naczynia żaroodpornego.


2

Pozostawić na 3-4 dni w lodówce przewracając raz dziennie na drugą stronę.


3

Obsmażyć na patelni po to aby zamknęły się pory.


4

Piec około 2 godziny w temperaturze 250 obracając w międzyczasie karkówkę:
- po 40 min na jedną stronę (pod przykryciem)
- po 20 min na jedną stronę (bez przykrycia)


5

Pieczeń z karkówki gotowa.


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie
zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 09.02.2013

Komentarze

mmhmmmm aż ślinka cieknie, pycha...., a najlepsza jest z grilla

Ostatnio zmieniony: 2013-04-12 15:38:33

pyszne

Ostatnio zmieniony: 2013-04-11 20:28:23

Fajny przepis - muszę wypróbować :)

Ostatnio zmieniony: 2013-02-22 19:05:12

Super:)

Ostatnio zmieniony: 2013-02-19 14:45:50

pyszna

Ostatnio zmieniony: 2013-02-19 11:33:25

Już zjadłabym tak na zimno do chleba. Bardzo fajnie napisane. Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony: 2013-02-16 17:03:30

Genialny przepis, dziękuję, wykorzystam

Ostatnio zmieniony: 2013-02-13 15:52:07