Jak zrobić ogórki chili?
Ogórki chili to ostre ogórki konserwowe. Sprawdzą się jako pyszna przekąska lub dodatek do obiadu:)
- • 2 kg ogórków (cienkich)
- • 6 łyżek oleju
- • 1,5 szklanki octu 10%
- • 70 dkg cukru
- • 2 główki czosnku
- • 1 łyżeczka chili
- • 4 łyżeczki soli
1
Ogórki należy pokroić w plastry ok 1,5 cm. Następnie zasypać solą na ok. 6h. Potem odcedzić wodę.
2
Ugotować syrop: ocet, olej, cukier
3
Do ogórków dodać czosnek w plastrach, chili i zalać to gorącym syropem na ok. 12h.
4
Ogórki porozkładać do słoików- nie gotować!!!!!
5
Uwagi i spostrzeżenia
- •Najlepiej robić w dużym garze lub misce;)
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
wypróbuj napewno Ci posmakują:)
Ostatnio zmieniony: 2011-10-24 12:04:12
Mam bardzo podobny przepis
http://www.zaradni.pl/porada/2305,jak_zrobic_salatke_z_ogorkow
http://www.zaradni.pl/porada/2305,jak_zrobic_salatke_z_ogorkow
Ostatnio zmieniony: 2011-10-20 19:11:22
Dodaj komentarz