Jak zrobić naleśniki ze szpinakiem, łososiem i serem feta?

Fajny pomysł na szybki i smaczny obiadek. Stworzony dla wielbicieli owianego niesławą szpinaku :)

  • 200 g szpinaku (świeży lub mrożony - liście)
  • 2 jajka
  • 300 ml mleka
  • 10 łyżek mąki pszennej
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 100 g sera feta
  • 100 g wędzonego łososia
1

Mąkę, jajka i mleko dobrze wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Odstawić ciasto na 20 min, aby troszkę "odpoczęło".


2

Dodać liście szpinaku. Jeśli mamy świeże najpierw je lekko sparzyć wrzątkiem i odsączyć wodę.
Jeżeli mamy szpinak mrożony - rozmrozić i odsączyć.


3

Nagrzać dobrze olej na patelni i smażyć z dwóch stron na lekko brązowy odcień.
Na usmażony naleśnik położyć wędzonego łososia i kawałki sera feta, zawinąć, polać śmietaną i voila. Smacznego.


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Ciasta nie da się wlać na patelnię z powodu liści szpinaku. Ja nakładam jedną chochelkę i rozprowadzam ciasto dużą łyżką na całą powierzchnię patelni.


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 21.07.2010

Komentarze

Wyglądają smakowicie.
Wyglądają bardzo atrakcyjnie, aż się ma ochotę zaraz zrobić.

Ostatnio zmieniony: 2012-12-13 11:23:35

Dziś będę robić, napiszę później jak wyszło ;)

Ostatnio zmieniony: 2011-02-28 13:10:03

też chętnie przetestuję:)

Ostatnio zmieniony: 2010-12-02 13:33:45

Musi być pyszne ;))) Jutro zdam relację ;)

Ostatnio zmieniony: 2010-10-25 09:19:15