Jak zrobić naleśniki ze szpinakiem, łososiem i serem feta?
Fajny pomysł na szybki i smaczny obiadek. Stworzony dla wielbicieli owianego niesławą szpinaku :)
- • 200 g szpinaku (świeży lub mrożony - liście)
- • 2 jajka
- • 300 ml mleka
- • 10 łyżek mąki pszennej
- • sól, pieprz
- • gałka muszkatołowa
- • 100 g sera feta
- • 100 g wędzonego łososia
1
Mąkę, jajka i mleko dobrze wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Odstawić ciasto na 20 min, aby troszkę "odpoczęło".
2
Dodać liście szpinaku. Jeśli mamy świeże najpierw je lekko sparzyć wrzątkiem i odsączyć wodę.
Jeżeli mamy szpinak mrożony - rozmrozić i odsączyć.
3
Nagrzać dobrze olej na patelni i smażyć z dwóch stron na lekko brązowy odcień.
Na usmażony naleśnik położyć wędzonego łososia i kawałki sera feta, zawinąć, polać śmietaną i voila. Smacznego.
4
Uwagi i spostrzeżenia
- •Ciasta nie da się wlać na patelnię z powodu liści szpinaku. Ja nakładam jedną chochelkę i rozprowadzam ciasto dużą łyżką na całą powierzchnię patelni.
• Przeczytaj teraz:
Galeria
Komentarze
Wyglądają smakowicie.
Wyglądają bardzo atrakcyjnie, aż się ma ochotę zaraz zrobić.
Ostatnio zmieniony: 2012-12-13 11:23:35
Dziś będę robić, napiszę później jak wyszło ;)
Ostatnio zmieniony: 2011-02-28 13:10:03
też chętnie przetestuję:)
Ostatnio zmieniony: 2010-12-02 13:33:45
Musi być pyszne ;))) Jutro zdam relację ;)
Ostatnio zmieniony: 2010-10-25 09:19:15
Dodaj komentarz