Jak zrobić mizerię z ogórków i rzodkiewki?
To naprawdę smaczny dodatek do obiadu. Szczególnie godny polecenia podczas ciepłych letnich dni. Serdecznie polecam i zapraszam!
- • 2 ogórki, pęczek rzodkiewki, pęczek szczypiorku, śmietana 12%, przyprawy
1

Umyj warzywa i osusz, a potem obierz ogórki. Przygotuj deskę do krojenia i miskę.
2

Teraz pokrój na cienkie plasterki ogórki, rzodkiewkę. Przełóż do miski. Pokrój szczypiorek.
3

Dosyp szczypiorek i przypraw przyprawami - solą, pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.
4

Tak przygotowaną miskę warzyw odstaw na godzinę do lodówki.
5

Po godzinie wyjmij z lodówki i wlej śmietanę, wymieszaj. Masz gotową smaczną mizerię, którą możesz zjadać bezpośrednio po przyrządzeniu.
6
Uwagi i spostrzeżenia
- •Smacznego!
Dodaj komentarz