Jak zrobić malinowy sorbet?

Świetny przepis dla wielbicieli malin. Sorbet jest przepyszny i dziecinnie prosty w przygotowaniu. Dzięki nieco kwaskowatemu smakowi malin fantastycznie orzeźwia.

  • - 100 dag malin
  • - 1 szklanka cukru
  • - 1 szklanka wody
1

Cukier zagotować trzeba z wodą. Powstały syrop studzimy.


2

Maliny należy dokładnie przebrać i opłukać. Czyste owoce wsypujemy do miski i miksujemy blenderem na gładki krem.


3

Do malinowego kremu dodajemy cukrowy syrop. Znowu całość miksujemy.
Gotowy mus należy wstawić do zamrażarki na 2,5- 3 godzin. W czasie tym mus należy przemieszać co pół godziny.


4

Po upływie czasu mrożenia deser wyciągamy. Raz jeszcze miksujemy go blenderem przed podaniem i przekładamy do salaterek.


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 11.09.2012

Komentarze

cud, miód i orzeszki:), Suuuuper!!!!!!!!!!!

Ostatnio zmieniony: 2013-02-11 17:39:36