Jak zrobić malinowy sorbet?
Świetny przepis dla wielbicieli malin. Sorbet jest przepyszny i dziecinnie prosty w przygotowaniu. Dzięki nieco kwaskowatemu smakowi malin fantastycznie orzeźwia.
- • - 100 dag malin
- • - 1 szklanka cukru
- • - 1 szklanka wody
1
Cukier zagotować trzeba z wodą. Powstały syrop studzimy.
2
Maliny należy dokładnie przebrać i opłukać. Czyste owoce wsypujemy do miski i miksujemy blenderem na gładki krem.
3
Do malinowego kremu dodajemy cukrowy syrop. Znowu całość miksujemy.
Gotowy mus należy wstawić do zamrażarki na 2,5- 3 godzin. W czasie tym mus należy przemieszać co pół godziny.
4
Po upływie czasu mrożenia deser wyciągamy. Raz jeszcze miksujemy go blenderem przed podaniem i przekładamy do salaterek.
• Przeczytaj teraz:
Galeria
Komentarze
cud, miód i orzeszki:), Suuuuper!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony: 2013-02-11 17:39:36
Dodaj komentarz