Jak zrobić malinowy mus?
To pyszny, prosty owocowy deser. Polecam każdemu wielbicielowi malin.
- • Składniki deseru:
- • - 1 szklanka malin
- • - 200 ml śmietanki kremówki
- • - cukier puder (ilość wedle smaku)
Owoce malin opłukaj i osusz. Gotowe zmiksuj blenderem na gładką konsystencję musu. Mus ten przetrzyj przez bardzo drobne sitko- w ten sposób pozbędziesz się pestek.
Do przetartego malinowego musu dodaj kremówkę oraz cukier puder ( ilość wedle upodobania ) i miksuj końcówką do ubijania do momentu, gdy osiągniesz gęstą, kremową konsystencję.
Gotowy deser przelej do pucharków, możesz go dowolnie przyozdobić.
Smacznego.

Propozycja podania ze zdjęcia:Ilość składników potrzebnych na deser mnożymy razy trzy. Na spód pieczemy ciemny kakaowy biszkopt ( mała tortownica ). Odkładamy część musu przed połączeniem ze śmietanką. Łączymy go z odrobiną rozpuszczonej żelatyny. Z rozpuszczoną żelatyną łączymy również masę kremówkowo - malinową. Na biszkopt wylewamy kremówkę z malinami. Później foremkami w kształcie serca robimy w masie kilka otworów i do nich wlewamy mus malinowy bez kremówki. "Ramki" serduszek przyozdabiamy małymi bezikami. Całość schładzamy w lodówce.
Uwagi i spostrzeżenia
- •
- •Kremówka musi być zimna.
- •
- •Możliwe, że autorka fotografii przygotowała swój deser w jakiś inny sposób, ja wykonałam własną jego interpretacje .Warto zauważyć, że na zdjęciu pogniecione owoce nie były przecierane przez sitko i zawierają pestki.
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-02-18 15:07:15
Ostatnio zmieniony: 2013-01-26 14:58:57
Ostatnio zmieniony: 2012-12-20 19:03:01
Ostatnio zmieniony: 2012-12-07 11:26:14
Dodaj komentarz