Jak zrobić makaronowe muszle nadziewane?

Makaronowe muszle nadziewane to danie nie drogie, dość szybkie do zrobienia i co najważniejsze pełnowartościowe (zawiera błonnik i sole mineralne). Można podać jako danie główne lub jako przekąska.

  • 30 dag makaranu duże muszle, 20 dag sera mozzarelli może być również ser owczy, 3 pomidorki, 3 łyżki oliwy z oliwek ale może być również olej, 2 łyżeczki octu winnego, kilka listków bazylii i szczypiorku kilka łodyżek, sól i pieprz, liście sałaty
1

Makaron ugotować i opłukać w zimnej wodzie, wystudzić.


2

Ser pokroić w kostkę. Pomidory umyć, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, miąższ również pokroić w kostkę. Bazylię pokroić w cienkie paseczki, szczypiorek w drobną kostkę. Ocet wymieszać ze szczyptą soli i pieprzu, na koniec wlać oliwę. W misce wymieszać wszystkie składniki i polać je sosem winegret.


3

Każdą muszle napełnić nadzieniem i podawać na liściach sałaty.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 10.04.2011

Komentarze

super

Ostatnio zmieniony: 2013-02-28 10:57:52

ciekawe

Ostatnio zmieniony: 2012-12-09 14:43:43

Te makaronowe muszelki bardzo ładnie się prezentują i oczywiście bardzo dobrze smakują.POZDRAWIAM

Ostatnio zmieniony: 2011-04-14 15:21:36

niezłe :)

Ostatnio zmieniony: 2011-04-13 21:29:20