Jak zrobić makaronowe muszle nadziewane?
Makaronowe muszle nadziewane to danie nie drogie, dość szybkie do zrobienia i co najważniejsze pełnowartościowe (zawiera błonnik i sole mineralne). Można podać jako danie główne lub jako przekąska.
- • 30 dag makaranu duże muszle, 20 dag sera mozzarelli może być również ser owczy, 3 pomidorki, 3 łyżki oliwy z oliwek ale może być również olej, 2 łyżeczki octu winnego, kilka listków bazylii i szczypiorku kilka łodyżek, sól i pieprz, liście sałaty
Makaron ugotować i opłukać w zimnej wodzie, wystudzić.
Ser pokroić w kostkę. Pomidory umyć, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, miąższ również pokroić w kostkę. Bazylię pokroić w cienkie paseczki, szczypiorek w drobną kostkę. Ocet wymieszać ze szczyptą soli i pieprzu, na koniec wlać oliwę. W misce wymieszać wszystkie składniki i polać je sosem winegret.
Każdą muszle napełnić nadzieniem i podawać na liściach sałaty.
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-02-28 10:57:52
Ostatnio zmieniony: 2012-12-09 14:43:43
Ostatnio zmieniony: 2011-04-14 15:21:36
Ostatnio zmieniony: 2011-04-13 21:29:20
Dodaj komentarz