Jak zrobić łososia z grilla z masłem ziołowym?
Łosoś jest jedną z najsmaczniejszych ryb, a przy tym też jest bardzo zdrowy. Jeśli mamy patelnię do grillowania lub grill elektryczny, możemy się rozkoszować tą potrawą cały rok.
Składniki:
2 dzwonka łososia
natka pietruszki
koperek
masło
czosnek
cytryna
sól
pieprz
Rybę dokładnie myjemy i delikatnie osuszamy.
Solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny.
Odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Zieleninę myjemy, osuszamy, siekamy i ucieramy z masłem.
Dodajemy posiekany lub przeciśnięty czosnek i delikatnie solimy.
Dzwonko zawijamy w folię z dość dużą porcją masła.
Układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po 5-7 minut z każdej strony.
Najlepiej smakuje z ziemniakami w mundurkach z dodatkiem wcześniej przygotowanego masła.
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-02-18 18:02:40
Ostatnio zmieniony: 2012-11-11 16:32:17
Ostatnio zmieniony: 2012-10-25 22:47:49
Ostatnio zmieniony: 2012-06-14 14:19:26
Ostatnio zmieniony: 2012-03-09 21:25:52
Ostatnio zmieniony: 2012-02-04 14:37:49
Ostatnio zmieniony: 2011-04-27 12:51:24
Ostatnio zmieniony: 2010-12-03 15:13:12
Dodaj komentarz