Jak zrobić kuleczki mięsne z serem?

Bardzo aromatyczne i smaczne kuleczki z mięsa mielonego i pieczarek. Idealnie nadają się na przekąskę lub na przygotowanie koreczków.

  • 0,5 kg mielonego wieprzowego
  • 10 dkg sera
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżka bułki tartej + 4 łyżki bułki do obtoczenia
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
1

Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni.


2

Pieczarki pokrój w kostkę i również podsmaż na patelni, do chwili całkowitego odparowania soku.


3

Do miski włóż 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, dodaj podsmażone przestudzone pieczarki, cebulę z czosnkiem, 10 dkg poszatkowanego sera, 1 łyżeczkę oregano, 1 łyżkę bułki tartej, pieprz i sól do smaku. Wszystko razem wymieszaj ręką.


4

Z masy uformuj małe kuleczki, wielkości piłeczki pingpongowej i obtocz je w bułce tartej.


5
Kuleczki mięsno - grzybowe Kuleczki mięsno - grzybowe

Rozgrzej olej na patelni, włóż kotleciki i obsmaż je z każdej.


6

Uwagi i spostrzeżenia

  • Można podawać na ciepło i zimno


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 17.02.2013

Komentarze

kuleczki są świetną alternatywą dla zwykłych mielonych :-) znajomym przypadły do gustu jako zimna przystawka do piwa :-)
Pozdrawiam :-)

Ostatnio zmieniony: 2013-05-23 14:00:25

Pyszności :)

Ostatnio zmieniony: 2013-04-04 10:07:19

Super:)

Ostatnio zmieniony: 2013-02-19 14:51:14

wyglada super

Ostatnio zmieniony: 2013-02-19 14:44:55

fajne..

Ostatnio zmieniony: 2013-02-19 08:21:56

Ciekawy, prosty przepis.Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony: 2013-02-19 07:47:47