Jak zrobić kuleczki mięsne z serem?
Bardzo aromatyczne i smaczne kuleczki z mięsa mielonego i pieczarek. Idealnie nadają się na przekąskę lub na przygotowanie koreczków.
- • 0,5 kg mielonego wieprzowego
- • 10 dkg sera
- • 30 dkg pieczarek
- • 1 duża cebula
- • 2 ząbki czosnku
- • 1 łyżeczka oregano
- • 1 łyżka bułki tartej + 4 łyżki bułki do obtoczenia
- • sól i pieprz do smaku
- • olej do smażenia
Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni.
Pieczarki pokrój w kostkę i również podsmaż na patelni, do chwili całkowitego odparowania soku.
Do miski włóż 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, dodaj podsmażone przestudzone pieczarki, cebulę z czosnkiem, 10 dkg poszatkowanego sera, 1 łyżeczkę oregano, 1 łyżkę bułki tartej, pieprz i sól do smaku. Wszystko razem wymieszaj ręką.
Z masy uformuj małe kuleczki, wielkości piłeczki pingpongowej i obtocz je w bułce tartej.
Rozgrzej olej na patelni, włóż kotleciki i obsmaż je z każdej.
Uwagi i spostrzeżenia
- •Można podawać na ciepło i zimno
• Przeczytaj teraz:
Galeria
Komentarze
Pozdrawiam :-)
Ostatnio zmieniony: 2013-05-23 14:00:25
Ostatnio zmieniony: 2013-04-04 10:07:19
Ostatnio zmieniony: 2013-02-19 14:51:14
Ostatnio zmieniony: 2013-02-19 14:44:55
Ostatnio zmieniony: 2013-02-19 08:21:56
Ostatnio zmieniony: 2013-02-19 07:47:47
Dodaj komentarz