Jak zrobić krem czekoladowy?
Czekolada kto z nas jej nie uwielbia, ten krem jest wykonany bardzo szybko i jest przepyszny. Polecam go do tortów, ciast, ciasteczek i wielu innych smakołyków.
- • 4 jajka
- • 1/2 szklanki cukru
- • 2 łyżeczki żelatyny
- • 2-3 łyżeczki kakao
- • cukier waniliowy
- • 1/2 szklanki kremowej śmietany
- • 10 dag. łuskanych orzechów
1
Żółtka utrzeć z cukrem (także waniliowy) na jednolitą pulchną masę.
2
Żelatynę zalać niewielką ilością wody, aby spęczniała, a następnie mieszać z kilkoma łyżkami wrzątku do czasu aż się rozpuści, zagotować, i połączyć z żółtkami.Dodać pianę z białek i bitą śmietanę, kakao. Delikatnie, dokładnie wszystko wymieszać, nałożyć do szklanych pucharków lub kompotierek, bardzo mocno schłodzić, ozdobić orzechami siekanymi.
3

Przed podaniem można polać krem ajerkoniakiem lub likierem cytrynowym.
• Przeczytaj teraz:
Galeria

Dodaj komentarz