Jak zrobić kotlety mielone z kapustą?

Kotlety mielone z kapustą to doskonały sposób na pyszny i ciekawy obiad.

1

Składniki:
½ kg mięsa mielonego
1 średnia kapusta pekińska
2 jajka
1 szklanka bułki tartej
1 cebula
sól
pieprz
papryka
kminek
olej
przecier pomidorowy
1 łyżeczka Vegety


2

Kapustę należy drobno pokroić. Do mięsa mielonego dodajemy kapustę, 2 jajka, posiekaną drobno lub startą cebulę oraz przyprawy i wszystko dokładnie wyrabiamy. Na koniec dodajemy bułkę tartą, mieszamy wszystko i formujemy kotlety. Gotowe kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Do garnka wlewamy 3 szklanki wody, dodajemy przyprawę typu Vegeta i mały przecier pomidorowy. Układamy w garnku usmażone kotlety i dusimy pod przykryciem, na wolnym ogniu przez 30 minut.


3

opis porady


Galeria

zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 04.11.2009

Komentarze

Ja dodaję do mięsa dla głębszego smaku kostkę czosnku z Knora albo prawdziwy czosnek. To bardzo wzbogaca smak posppolitych kotletów mielonych. Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony: 2011-09-23 21:55:11