Jak zrobić kakaową masę do wafli?
Wariacja na temat wafli tortowych przekładanych masą. Szybka i prosta :).
- • 1/2 szklanki wody
- • 2 szklanki cukru
- • 1 margaryna/masło roślinne/masło zwykłe
- • mleko w proszku
- • kakao naturalne
1
Wodę, cukier i margarynę zagotować, rozmieszać do rozpuszczenia cukru. Odstawić.
2
Mleko w proszku wymieszać z kakao i połączyć z pierwszą częścią - masą.
3
Wafle przekładać masą i dżemem o smaku kwaskowym (najlepiej wiśniowym lub aroniowym).
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
super
Ostatnio zmieniony: 2013-03-07 19:08:04
Oczywiście można jeszcze szybciej... wybrać się do sklepu i kupić gotową masę, ale to nie ten sam smak.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-27 22:13:16
Dodaj komentarz