Jak zrobić kakaową masę do wafli?

Wariacja na temat wafli tortowych przekładanych masą. Szybka i prosta :).

  • 1/2 szklanki wody
  • 2 szklanki cukru
  • 1 margaryna/masło roślinne/masło zwykłe
  • mleko w proszku
  • kakao naturalne
1

Wodę, cukier i margarynę zagotować, rozmieszać do rozpuszczenia cukru. Odstawić.


2

Mleko w proszku wymieszać z kakao i połączyć z pierwszą częścią - masą.


3

Wafle przekładać masą i dżemem o smaku kwaskowym (najlepiej wiśniowym lub aroniowym).


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 15.06.2010

Komentarze

super

Ostatnio zmieniony: 2013-03-07 19:08:04

Oczywiście można jeszcze szybciej... wybrać się do sklepu i kupić gotową masę, ale to nie ten sam smak.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-27 22:13:16