Jak zrobić grzanki?

Nie ma nic prostszego niż zrobienie domowych grzanek. Warto mieć je jednak zawsze w domu, w razie gdyby naszła nas ochota np. na zrobienie sałatki z grzankami, czy innej potrawy do której są potrzebne. Dobrze pomyśleć o zrobieniu grzanek, gdy robimy inną potrawę przy której zostały nam kawałki chleba, który szkoda by się zmarnował. Ja mam tutaj akurat skórki od chleba tostowego.

1
Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa

Kroimy pieczywo na małe kosteczki.


2

Ulubione przyprawy mieszamy z kilkoma łyżkami oleju, następnie wrzucamy do nich nasze kosteczki i obtaczamy. Może być to np. czosnek granulowany lub gotowy sos sałatkowy o dowolnym smaku.

Można oczywiście ominąć ten krok i zrobić grzanki niesmakowe.


3

Suszymy w piekarniku w niskiej temperaturze cały czas pilnując by nie przypalić grzanek.


4
grzanki grzanki

Grzanki można zamknąć w szczelnie zakręconym słoiku i przechować do momentu aż będą nam potrzebne.

Równie dobrze smakują jako zwykła przekąska przed telewizorem :)


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 16.06.2013

Komentarze

warto wiedzieć
Są rewelacyjne, uwielbiam zupy z grzankami :-)

Ostatnio zmieniony: 2013-06-24 10:39:56

Jak najbardziej ;)

Ostatnio zmieniony: 2013-06-23 22:43:10

Do różnych zup też będą jak znalazł:)

Ostatnio zmieniony: 2013-06-23 21:49:27