Jak zrobić grzanki?
Nie ma nic prostszego niż zrobienie domowych grzanek. Warto mieć je jednak zawsze w domu, w razie gdyby naszła nas ochota np. na zrobienie sałatki z grzankami, czy innej potrawy do której są potrzebne. Dobrze pomyśleć o zrobieniu grzanek, gdy robimy inną potrawę przy której zostały nam kawałki chleba, który szkoda by się zmarnował. Ja mam tutaj akurat skórki od chleba tostowego.
Kroimy pieczywo na małe kosteczki.
Ulubione przyprawy mieszamy z kilkoma łyżkami oleju, następnie wrzucamy do nich nasze kosteczki i obtaczamy. Może być to np. czosnek granulowany lub gotowy sos sałatkowy o dowolnym smaku.
Można oczywiście ominąć ten krok i zrobić grzanki niesmakowe.
Suszymy w piekarniku w niskiej temperaturze cały czas pilnując by nie przypalić grzanek.
Grzanki można zamknąć w szczelnie zakręconym słoiku i przechować do momentu aż będą nam potrzebne.
Równie dobrze smakują jako zwykła przekąska przed telewizorem :)
• Przeczytaj teraz:
Galeria
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-06-24 10:39:56
Ostatnio zmieniony: 2013-06-23 22:43:10
Ostatnio zmieniony: 2013-06-23 21:49:27
Dodaj komentarz