Jak zrobić duszone żeberka?
Przedstawiam przepis na żeberka duszone we własnym sosie. Podawać je można z różnymi surówkami i dodatkami - to już według własnych upodobań. Zapraszam serdecznie.
- • 70 dag żeberek wieprzowych, przyprawy, cebula, woda i rondel
1
podsmażanie
Umyj i pokrój żeberka, posól i osączone włóż do rondla. Teraz podsmaż je na złoty kolor. Nie dodawaj tłuszczu, mają go bowiem dość.
2
dodanie cebuli
Pokrój cebulę i dodaj do smażącego się mięsa, wymieszaj i przypraw różnymi przyprawami według upodobań. Smaż do zeszklenia się cebuli.
3
gotujące się mięsko
Teraz dodaj tyle wody, aby mięso było zanurzone. Zagotuj i przykryj pokrywką. Niech się dusi na małym ogniu godzinę.
4
żeberka we własnym sosie
Po godzinie spróbuj - powinno być wyśmienite i miękkie. Wyłóż na talerz i dodaj dodatki według uznania.
5
Uwagi i spostrzeżenia
- •Smacznego!
• Przeczytaj teraz:
Galeria
Komentarze
fajny przepis
Ostatnio zmieniony: 2013-04-11 16:46:31
Dodaj komentarz