Jak zrobić duszone żeberka?

Przedstawiam przepis na żeberka duszone we własnym sosie. Podawać je można z różnymi surówkami i dodatkami - to już według własnych upodobań. Zapraszam serdecznie.

  • 70 dag żeberek wieprzowych, przyprawy, cebula, woda i rondel
1
podsmażanie podsmażanie

Umyj i pokrój żeberka, posól i osączone włóż do rondla. Teraz podsmaż je na złoty kolor. Nie dodawaj tłuszczu, mają go bowiem dość.


2
dodanie cebuli dodanie cebuli

Pokrój cebulę i dodaj do smażącego się mięsa, wymieszaj i przypraw różnymi przyprawami według upodobań. Smaż do zeszklenia się cebuli.


3
gotujące się mięsko gotujące się mięsko

Teraz dodaj tyle wody, aby mięso było zanurzone. Zagotuj i przykryj pokrywką. Niech się dusi na małym ogniu godzinę.


4
żeberka we własnym sosie żeberka we własnym sosie

Po godzinie spróbuj - powinno być wyśmienite i miękkie. Wyłóż na talerz i dodaj dodatki według uznania.


5

Uwagi i spostrzeżenia

  • Smacznego!


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 26.03.2013

Komentarze

fajny przepis

Ostatnio zmieniony: 2013-04-11 16:46:31