Jak zrobić drink "uTopiony Indianin"?

Krótka porada na temat sposobu robienia ciekawego drinka. Zapraszam.

  • Grejpfrut
  • Gin
  • Tonic
  • Czerwone wino
1
Wszystkie dodane zdjęcia są moją własnością Wszystkie dodane zdjęcia są moją własnością

Po pierwsze, potrzebujemy czerwony grejpfrut, a konkretniej jedną jego część. Z całości wycinamy jeden mały "półksiężyc". Jeśli chcemy dodać go razem ze skórką, najpierw należy sparzyć go całego wrzątkiem i wtedy pokroić. To nasz Indianin

Gotowy półksiężyc wrzucamy do szklanki 250. mililitrowej.


2

Następnie dodajemy 10-15 ml wytrawnego czerwonego wina. Uwaga! Wino ma być tam głównie dla pokreślenia goryczki smaku i lekkiego zabarwienia drinka na czerwono.


3

Trzecim elementem jest gin. Ja używam Ginu Lubuskiego, wg mnie ma najlepszy jodłowy posmak.
Trzeba dolać do szklanki ok. 70 ml.


4

Na koniec dolewamy tonicu, (najlepsze są Kinley albo Schweppes) tak by zapełnić do końca szklankę.

Dodatkowo można sobie jeszcze przyozdobić drinka cytryną na brzegu, jak na zdjęciu poniżej.


5

Uwagi i spostrzeżenia

  • W kolejnych poradach będę pisał, jak zrobić inne ciekawe drinki. Zapraszam!


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 05.02.2013

Komentarze

Jami :)

Ostatnio zmieniony: 2013-02-08 17:58:54

Wygląda ciekawie

Ostatnio zmieniony: 2013-02-06 23:11:36

Można by sądzić, że połączenie tylu gorzkich smaków - wytrawnego wina, grejpfruta i tonicu - będą się gryzły, ale jednak fajnie się komponują i drink pije się lżej od samego chociażby ginu z tonickiem :)

Ostatnio zmieniony: 2013-02-06 11:54:35

fajny drink- wypróbuję

Ostatnio zmieniony: 2013-02-06 11:23:44

przyda się, super

Ostatnio zmieniony: 2013-02-06 11:13:38