Jak zrobić drink "uTopiony Indianin"?
Krótka porada na temat sposobu robienia ciekawego drinka. Zapraszam.
- • Grejpfrut
- • Gin
- • Tonic
- • Czerwone wino
Po pierwsze, potrzebujemy czerwony grejpfrut, a konkretniej jedną jego część. Z całości wycinamy jeden mały "półksiężyc". Jeśli chcemy dodać go razem ze skórką, najpierw należy sparzyć go całego wrzątkiem i wtedy pokroić. To nasz Indianin
Gotowy półksiężyc wrzucamy do szklanki 250. mililitrowej.
Następnie dodajemy 10-15 ml wytrawnego czerwonego wina. Uwaga! Wino ma być tam głównie dla pokreślenia goryczki smaku i lekkiego zabarwienia drinka na czerwono.
Trzecim elementem jest gin. Ja używam Ginu Lubuskiego, wg mnie ma najlepszy jodłowy posmak.
Trzeba dolać do szklanki ok. 70 ml.
Na koniec dolewamy tonicu, (najlepsze są Kinley albo Schweppes) tak by zapełnić do końca szklankę.
Dodatkowo można sobie jeszcze przyozdobić drinka cytryną na brzegu, jak na zdjęciu poniżej.
Uwagi i spostrzeżenia
- •W kolejnych poradach będę pisał, jak zrobić inne ciekawe drinki. Zapraszam!
• Przeczytaj teraz:
Galeria
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-02-08 17:58:54
Ostatnio zmieniony: 2013-02-06 23:11:36
Ostatnio zmieniony: 2013-02-06 11:54:35
Ostatnio zmieniony: 2013-02-06 11:23:44
Ostatnio zmieniony: 2013-02-06 11:13:38
Dodaj komentarz