Jak zrobić doskonałą sałatkę z pieczarkami?
Przepyszna, a zarazem bardzo pożywna sałatka jarzynowa. Podawać z wędliną i z białym pieczywem.
- • 1 puszka czerwonej fasoli
- • 1 puszka zielonego groszku
- • 45 dag pieczarek konserwowych
- • 30 dag ogórków konserwowych
- • 1 puszka kukurydzy
- • 5 jajek ugotowanych na twardo
- • 3 - 4 łyżki majonezu
- • sól
- • pieprz
1
Czerwoną fasolę, kukurydzę i groszek osączyć z zalewy.
2
Pieczarki pokroić w plasterki, a ogórki w kostkę.
3
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę.
4
Wymieszać składniki, dodać majonez, sól i pieprz. Smacznego!
5
Uwagi i spostrzeżenia
- •z tej ilości składników otrzymujemy 7-8 porcji
Dodaj komentarz