Jak zrobić doskonałą sałatkę z pieczarkami?

Przepyszna, a zarazem bardzo pożywna sałatka jarzynowa. Podawać z wędliną i z białym pieczywem.

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 45 dag pieczarek konserwowych
  • 30 dag ogórków konserwowych
  • 1 puszka kukurydzy
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 - 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
1

Czerwoną fasolę, kukurydzę i groszek osączyć z zalewy.


2

Pieczarki pokroić w plasterki, a ogórki w kostkę.


3

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę.


4

Wymieszać składniki, dodać majonez, sól i pieprz. Smacznego!


5

Uwagi i spostrzeżenia

  • z tej ilości składników otrzymujemy 7-8 porcji


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 28.07.2009

Komentarze